pátek 28. července 2017

RiSK
série z tréninku

tohle byla derniéra představení a Marc Brillant, se kterým jsem se potkala skrz focení v únoru dva dny po představení odjížděl zpět domů do francie, řekla jsem si, že lepší než mu dát jen fotky - data, je dát mu něco hmatatelného, tak přes noc vznikly dvě knížky... 


Může být risk návykový? Kdo risk v životě záměrně vyhledává, a kdo naopak riskantní moment zažil náhodou? Kdo má z rizika strach? Co se stane s člověkem, když dojde na určitou hranu? Udrží se na ní a pokračuje dál s novou zkušeností? Pokud z té hrany spadne, začíná život od začátku? Je možné i v tuto chvíli najít svobodu, pocity štěstí a euforie, smát se a žít na sto procent? Ano, je to možné! Představení Risk je esencí fantazie a svobody pohybu v omezení, plné kontrastů, barev a emocí.
“Představení Risk je skutečným dobrodružstvím – odvážným a riskantním. Pro mě představuje důležitou součást evropského nového cirkusu.” 



Tilde Björfors / artistic director of Cirkus Cirkör (SWE)
Představení vzniklo v rámci projektu LACRIMAE, dlouhodobé unikátní spolupráce špičkových zahraničních souborů. Projekt byl realizován ve třech regionech, které korespondují s myšlenkou trojúhelníku – ve Švédsku (Cirkus Cirkör), České republice (Cirk La Putyka) a Francii (Cahin Caha). Výsledný triptych představení obsahuje společné aspekty a postupy, ačkoli každé představení má vlastní téma. Cílem projektu bylo i hledání nových cirkusových disciplín a možností využití nových materiálů a scénograficky-technických postupů.
/text z webu www.jatka78.cz/
























Žádné komentáře:

Okomentovat